محمود مرادي ادامه داد: بافت تاريخي نراق در دهه گذشته به خاطر فرسودگي به معضلي براي شهرداري تبديل شده بود که در سال 84 با تهيه طرح راهبردي بافت تاريخي، کار مرمت و ساماندهي آن با مشارکت مردم آغاز شد.
وي با بيان اينکه همزمان با مرمت بافت تاريخي برنامه جامعي به منظور جلب مشارکت مردمي براي مرمت بافت تاريخي آغاز شد که نتايج خوبي به دنبال داشت، افزود: عمليات مرمت بافت تاريخي شهر نراق از سال 85 با ترميم کالبد و سنگفرش کوچهها و مرمت بناها آغاز شد.
مرادي با اشاره به وسعت 30 هکتاري بافت تاريخي شهر نراق گفت: در اين بافت 10 خانه تاريخي دوره قاجاريه وجود دارد و مالکان آن در خارج از کشور به سر ميبرند که علاوه بر اهداي منزل در مرمت آن نيز مشارکت داشتهاند.
وي ادامه داد: قنات تاريخي شهر نراق نيز که به طول سه کيلومتر در زير تمامي منازل مسکوني اين بافت جريان دارد به عنوان يک ويژگي منحصر به فرد لايروبي و مرمت شده است.
مرادي ادامه داد: با انجام طرح راهبردي بافت تاريخي نراق، شهرداري اين شهر در سال 86 موفق به کسب رتبه نخست پژوهش شهرداريهاي ايران شد و شوراي عالي شهرسازي و معماري کشور نيز طرح ويژه احياي بافت تاريخي نراق را به همراه سه شهر تاريخي ديگر در ايران پذيرفته است.
اين مقام مسؤول در شهرداري نراق خاطرنشان کرد: احياي بافت تاريخي نراق موجب شده اين پروژه در سطح جهاني مطرح شود و هرساله گردشگران خارجي بيشتري براي ديدن آن به ايران بيايند. /115
انتهای پیام/